Özde Yunus Sözde Yunus

Özde Yunus Sözde Yunus eTwinning Projesi

İlçemiz öğretmenlerinden Akören İlkokulu Fevziye KAPLAN ve Adatepe Ortaokulu Burçin BAYDAŞ tarafından kurulucuğu yapılan, İlçe Milli Eğitim'in yürüttüğü Özde Yunus Sözde Yunus Projesinin bir kolu olan eTwinning projemizde Ordu, Bursa ve İstanbul'dan toplam 9 ortak okul bulunmaktadır.

Projemizin temelde 2 amacı bulunmaktadır. Bunlardan ilki sevgi, saygı, hoşgörü, alçakgönüllülük gibi değerlerimizi henüz gelişme çağında olan 8 – 11 yaş arası öğrencilerimizle birlikte içselleştirmek, bu değerlerimizi öğrencilerimize anlatırken kültürümüzün en önemli temsilcilerden birisi olan Yunus Emre'yi anlamak ve anlatmaktır. Diğeri ise Yunus Emre ve eserleri etrafında yoğunlaşarak Türkçemizin doğru kullanımını vurgulamak, bunu yaparken de farklı edebi türleri tanımak ve okuduğunu anlama- yorumlama becerilerini kazandırmaktır. Buna ek olarak öğrencilerimizin yaşlarına ve gelişimlerine uygun olarak seçilecek web 2.0 araçları ve kodlama etkinlikleri sayesinde öğrencilerimizin eğitici teknolojilerle tanışmaları amaçlanmıştır.

22-05-2021